Είστε μοναδικός και το ίδιο και η ανατομία σας. Γι’ αυτό η εξέλιξη της βιοτεχνολογίας σας προσφέρει προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούν την τεχνολογία MRI (Μαγνητική Τομογραφία) για την δημιουργία ειδικών οδηγών για την δική σας Εξατομικευμένη Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος (Custom Made Total Knee Arthroplasty).

Τα Συστήματα Εξατομικευμένης Αρθροπλαστικής Γόνατος

Τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούν ειδικά κατασκευασμένους μηριαίους και κνημιαίους οδηγούς βασιζόμενα στην δική σας Μαγνητική Τομογραφία. Η Μαγνητική Τομογραφία χρησιμοποιείται για την δημιουργία ενός τρισδιάστατου μοντέλου ανακατασκευής της προσβεβλημένης άρθρωσης, το οποίο επιτρέπει στον χειρουργό να σχεδιάσει προεγχειρητικά την επέμβασή σας. Στο παρελθόν, ο χειρουργός σχεδίαζε τις επεμβάσεις βασιζόμενος σε ακτινογραφίες.

Συνδυάζοντας τα ήδη υπάρχοντα συστήματα αρθροπλαστικής γόνατος με τα συστήματα εξατομίκευσης (custom made), δίνεται η δυνατότητα στον χειρουργό να παρέχει εξειδικευμένη εφαρμογή άσχετα με το φύλλο ή τις διαστάσεις του γόνατος. Το σύστημα εξατομίκευσης που χρησιμοποιεί ο ιατρός προσφέρει τις διπλάσιες επιλογές μεγεθών μηριαίου από άλλα συστήματα, το οποίο επιτρέπει στο χειρουργό να επιλέξει τον ακριβέστερο συνδυασμό προθέσεων διαφορετικών μεγεθών.

Πριν το Χειρουργείο

Η προ-εγχειρητική εμπειρία σας θα είναι όπως όλων των ασθενών που υποβάλλονται σε επέμβαση αρθροπλαστικής γόνατος εκτός ότι θα χρειαστεί μια Μαγνητική Τομογραφία του προσβεβλημένου ποδιού. Το πλεονέκτημα της Μαγνητικής Τομογραφίας είναι ότι σε αντίθεση με την ακτινογραφία, δημιουργεί μια λεπτομερή, τρισδιάστατη αναπαράσταση της ανατομίας του γόνατός σας που δίνει την δυνατότητα στον χειρουργό σας να προσχεδιάσει την επέμβασή σας. Συνήθως γινόταν χρήση των ακτινογραφιών για την πιθανή επιλογή των εμφυτευμάτων πριν την επέμβαση.

Κατά την διάρκεια της επέμβασης διάφορα εργαλεία χρησιμοποιούνται για να επιλεχθούν τα σωστά εμφυτεύματα και να γίνει η σωστή τοποθέτηση και ευθυγράμμιση. Με την Μαγνητική Τομογραφία και το σύστημα εξατομίκευσης, ο χειρουργός έχει πρόσβαση σε μεγαλύτερο επίπεδο λεπτομέρειας και ακρίβειας για την τοποθέτηση και ευθυγράμμιση του εμφυτεύματος, προεγχειρητικά. Αυτό επιτρέπει για εξειδικευμένη προσωπική τοποθέτηση και μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη χειρουργική αποτελεσματικότητα.

Η διαδικασία της Μαγνητικής Τομογραφίας διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Η διαδικασία θα γίνει μόνο στο ισχίο, γόνατο και την ποδοκνημική σας, οπότε το κεφάλι σας μπορεί να παραμείνει έξω από το μηχάνημα. Η Μαγνητική Τομογραφία χρησιμοποιείται για τον προεγχειρητικό σχεδιασμό από τον χειρουργό σας και για την κατασκευή των εξειδικευμένων οδηγών τοποθέτησης του συστήματος εξατομίκευσης που θα χρησιμοποιηθούν κατά την διάρκεια της επέμβασης.

Κατά την διάρκεια της Επέμβασης

Η χειρουργική διαδικασία χρησιμοποιώντας το σύστημα εξατομίκευσης είναι όμοια με την τυπική αντικατάσταση γόνατος, με μερικές διαφορές. Κατά την διάρκεια μιας τυπικής επέμβασης αντικατάστασης γόνατος, πολλαπλά εργαλεία χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση οδηγών και την αφαίρεση κατεστραμμένου οστού και χόνδρου, όπως επίσης εργαλεία τοποθετούνται εσωτερικά στον μηρό και κνήμη για την τοποθέτηση και ευθυγράμμιση του εμφυτεύματος.

Με το σύστημα εξατομίκευσης οι οδηγοί τοποθετούνται επάνω στον μηρό και στην κνήμη, άρα δεν χρειάζονται εργαλεία για χρήση μέσα στο οστό, δίνοντας την δυνατότητα για μια λιγότερο επεμβατική διαδικασία. Το σύστημα δίνει την δυνατότητα στον χειρουργό να χρησιμοποιήσει λιγότερα εργαλεία κατά την διάρκεια της επέμβασης ώστε να πραγματοποιήσει το προεγχειρητικό σχέδιο. Η διεγχειρητική αιμορραγία είναι μικρότερη και άρα η ανάγκη για μετάγγιση. Καθώς αποφεύγεται η ενδομυελική τοποθέτηση ράβδων ελαττώνεται η πιθανότητα εμφάνισης εμβολής. Συνδυαζόμενο με μια ελάχιστης επεμβατικότητας προσπέλαση ο μετεγχειρητικός πόνος και ο χρόνος αποκατάστασης μειώνονται σημαντικά.

εικόνα 1

εικόνα 2

εικόνα 3

Μετά το Χειρουργείο
  • Ο συνδυασμός μιας ελάχιστα επεμβατικής διενέργειας αρθροπλαστικής με μετεγχειρητικά πρωτόκολλα fast-track, έρχεται να προσφέρει στον ασθενή μια ολοκληρωμένη εμπειρία αντικατάστασης μιας μεγάλης άρθρωσης όπως είναι το γόνατο, απολαμβάνοντας συνδυαστικά τα οφέλη της άμεσης κινητοποίησης, την εξάλειψη του πόνου, την ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο και την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση έχοντας εξασφαλίσει με την ακριβή τοποθέτηση των προθεμάτων μια ευκίνητη, άναλγη και ανθεκτική στο χρόνο αρθροπλαστική γόνατος.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 211 40 15 336 Κιν.: 693 23 29 727 Ιατρείο: Περικλέους 11 Μαρούσι, Τ.Κ. 15122 ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Ωράριο Λειτουργίας

 

Δευτέρα: 7μμ – 11μμ

Τρίτη: Κλειστά

Τετάρτη: 7μμ – 11μμ

Πέμπτη: 7μμ – 11μμ

Παρασκευή: Κλειστά

Σάββατο: Κλειστά

Κυριακή: Κλειστά