Ένεση στο ισχίο : Τι είναι η διαγνωστική – θεραπευτική έγχυση στην άρθρωση του ισχίου;

 

Πρόκειται για μια ένεση στην άρθρωση του ισχίου για διαγνωστικούς είτε για θεραπευτικούς λόγους, που πραγματοποιείται σε χειρουργική αίθουσα και κάτω από ακτινοσκοπική καθοδήγηση.

Πώς λειτουργεί διαγνωστικά και πως θεραπευτικά η έγχυση στην άρθρωση του ισχίου;

Οι παράγοντες που χρησιμοποιούνται για την έγχυση δια βελόνης στην άρθρωση του ισχίου μπορεί να περιλαμβάνουν είτε μόνο τοπική αναισθησία ή συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και στεροειδούς, προκειμένου στην πρώτη περίπτωση να εγκατασταθεί μια πιθανή διάγνωση αρθρίτιδας του ισχίου (ειδικότερα όταν υπάρχει σύγχυση με παθολογία χαμηλής οσφυαλγίας – ισχιαλγίας οπότε η έγχυση δεν θα μεταβάλει τα συμπτώματα του πόνου), ενώ στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να δράσει θεραπευτικά μειώνοντας τη φλεγμονή που είναι παρούσα στην άρθρωση του ισχίου και άρα τον πόνο που αυτή προκαλεί.

Τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της έγχυσης στο ισχίο μου;

Όταν συναντηθείτε με το σύμβουλο χειρουργό σας εξασφαλίζεται ότι θα έχετε την ευκαιρία να απευθυνθείτε σ’ αυτόν για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την ένεση στο ισχίο σας, θα συζητήσει μαζί σας τι θα συμβεί πριν, κατά και μετά τη διαδικασία και αν υπάρχει πιθανότητα να έχετε πόνο. Εκμεταλλευτείτε αυτό το χρόνο που θα έχετε με τον χειρουργό σας ώστε να εξασφαλίσετε ότι οι συμβουλές του θα σας καθησυχάσουν από όποιες φοβίες έχετε.

Γνωρίζω ότι μια επεμβατική διαδικασία οποιουδήποτε τύπου μπορεί να σας δημιουργεί άγχος κι έτσι είμαι διατεθειμένος και προετοιμασμένος να απαντήσω σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε και να αποσαφηνίσω λεπτομέρειες που θεωρείτε ότι χρειάζονται διευκρίνηση.

Ποια είναι τα οφέλη;

Τα οφέλη της ένεσης στο ισχίο , δηλαδή της δια βελόνης έγχυσης στην άρθρωση του ισχίου είναι -όπως προαναφέρθηκε- η επιβεβαίωση μιας πιθανής διάγνωσης οστεοαρθρίτιδας του ισχίου, και ενδεχομένως επίτευξη ανακούφισης από τον πόνο, η οποία μπορεί να έχει μεσοπρόθεσμη διάρκεια.

Ένεση στο ισχίο : Πόσο ασφαλής είναι η έγχυση;

Η έγχυση στην άρθρωση του ισχίου είναι πολύ ασφαλής και περιλαμβάνει την εισαγωγή μιας βελόνας μέσα από το δέρμα στην άρθρωση του ισχίου με ελάχιστους κινδύνους και επιπλοκές.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 211 40 15 336 Κιν.: 693 23 29 727 Ιατρείο: Περικλέους 11 Μαρούσι, Τ.Κ. 15122 ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Ωράριο Λειτουργίας

 

Δευτέρα: 7μμ – 11μμ

Τρίτη: Κλειστά

Τετάρτη: 7μμ – 11μμ

Πέμπτη: 7μμ – 11μμ

Παρασκευή: Κλειστά

Σάββατο: Κλειστά

Κυριακή: Κλειστά