Ο χρόνος που θα περάσετε στο νοσοκομείο μετά από την επέμβαση δεν θα είναι μόνο για χαλάρωση και ανάρρωση. Ως μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης, ο γιατρός σας και οι νοσηλευτές θα θέλουν να χρησιμοποιήσετε την άρθρωσή σας και να κάνετε φυσικοθεραπεία όσο το δυνατό πιο σύντομα – συνήθως την ημέρα μετά από την εγχείρηση.

Ενδεχομένως να αισθανθείτε άβολα στην πρώτη σας φυσικοθεραπευτική συνεδρία ή ακόμα και να πονέσετε, ενώ τα πόδια σας μπορεί να πρηστούν. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τη συμβουλή του φυσικοθεραπευτή για να αποτρέψετε επιπλοκές ή εξάρθρωση της νέας άρθρωσής σας.

Πιθανώς να ξεκινήσετε με ήπιες ασκήσεις στο κρεβάτι, ώστε να επανακτήσετε το εύρος κίνησης της άρθρωσης και τη μυϊκή δύναμη. Αν υποβληθήκατε σε εγχείρηση στο γόνατο μπορεί να σας τοποθετήσουν σε μηχάνημα συνεχούς παθητικής κίνησης (CPM) που κινητοποιεί με ήπιο τρόπο το γόνατο, αυξάνοντας την κίνηση μέρα με τη μέρα. Όσο το δυνατό πιο σύντομα, θα προχωρήσετε σε ασκήσεις, όπου θα σηκώνετε βαράκια, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από το είδος της επέμβασης που υποβληθήκατε και τη γενική κατάσταση της υγείας σας.

Πριν φύγετε από το νοσοκομείο, ο φυσικοθεραπευτής σας θα σας δείξει μια ποικιλία ασκήσεων, σχεδιασμένες έτσι ώστε να ανακτήσετε την κινητικότητά σας και να αποκτήσετε δύναμη στην άρθρωσή σας. Θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε αυτές τις ασκήσεις στο σπίτι σας.

Θα σας δείξουν πως να ανεβαίνετε και να κατεβαίνετε τις σκάλες με ασφάλεια καθώς και πως να κάθεστε ή να σηκώνεστε από μια θέση όταν θα επιστρέψετε σπίτι σας. Θα ήταν χρήσιμο να ζητήσετε τη βοήθεια των φίλων ή της οικογένειά σας όταν επιστρέψετε στο σπίτι.

Οι περισσότεροι ασθενείς είναι έτοιμοι να επιστρέψουν σπίτι τους σε ένα διάστημα μεταξύ 1-7 ημερών μετά την επέμβαση. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι ίσως επιλέξουν να παραμείνουν σε κάποιο κέντρο αποκατάστασης για ένα διάστημα, μια επιλογή που καλό θα ήταν πρώτα να συζητηθεί με το χειρουργό σας. Κάποιοι ασθενείς επιστρέφουν σπίτι τους και ξεκινούν φυσικοθεραπεία με επιτήρηση είτε στο σπίτι είτε σε κάποιο φυσικοθεραπευτικό κέντρο. Όταν επιστρέψετε σπίτι, είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσετε τις ασκήσεις που σας συνέστησε ο γιατρός σας.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 211 40 15 336 Κιν.: 693 23 29 727 Ιατρείο: Περικλέους 11 Μαρούσι, Τ.Κ. 15122 ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Ωράριο Λειτουργίας

 

Δευτέρα: 7μμ – 11μμ

Τρίτη: Κλειστά

Τετάρτη: 7μμ – 11μμ

Πέμπτη: 7μμ – 11μμ

Παρασκευή: Κλειστά

Σάββατο: Κλειστά

Κυριακή: Κλειστά