Ορθοπεδικός Χειρουργός , Γεωργούλης Στυλιανός

Καλώς ήλθατε στον ιστότοπό μου,

 

Είμαι Στρατιωτικός Ιατρός και εργάζομαι στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου και εξασκώ την ειδικότητα της Ορθοπεδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας από το 2007.

 

Κατά τη διάρκεια της μετεκπαίδευσής μου στην Οξφόρδη της Μεγάλης Βρετανίας, ήρθα σε επαφή με μια διαφορετική ιατρική κουλτούρα με προεκτάσεις που αφορούν τόσο τον θεραπευτή όσο και τον ασθενή, σε σχέση με αυτήν που επικρατεί στη χώρα μας.

 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και κινούμενος στο χώρο της Υγείας, έγινα δέκτης του κυκεώνα (παραπληροφόρηση, κακή πληροφόρηση, marketing νέων εντυπωσιακών μεθόδων θεραπείας) απέναντι στον οποίο βρίσκεται ο Έλληνας ασθενής που καλείται να πάρει μια απόφαση για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος υγείας που έχει.

 

Η πραγματικότητα αυτή με έκανε να αποφασίσω να υιοθετήσω και να ενσωματώσω στην καθημερινή πρακτική μου τα δυνατά (κατά τη γνώμη μου) σημεία της διαφορετικής αυτής κουλτούρας που θέτουν σε άλλη βάση τη σχέση ιατρού και ασθενή.

 

Αποτελούν λοιπόν κυρίαρχες αρχές της θεραπευτικής προσέγγισής μου στον ασθενή η πλήρης ενημέρωση και η επιβεβαίωση της κατανόησης από πλευράς ασθενούς τόσο των ωφελειών όσο και των κινδύνων που πιθανόν απορρέουν από μια θεραπευτική διαδικασία.

 

Θα γνωρίσει το σύνολο των εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων και θα αποφασίσει ποια θεραπευτική προσέγγιση ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του, ενώ θα διαμορφώσει εκ των προτέρων μια ειλικρινή και ρεαλιστική εικόνα του αναμενόμενου θεραπευτικού αποτελέσματος.

 

Αυτή η ενημέρωση, κατανόηση, ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη αποτελούν τις βάσεις για μια διαδικασία εξατομίκευσης της θεραπευτικής μεθόδου που ακολουθώ, ώστε να απαντάει στις ξεχωριστές ανάγκες και απαιτήσεις καθενός από τους ασθενείς μου. Εν κατακλείδι αποτελούν τα θεμέλια οικοδόμησης μιας αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης ασθενούς – χειρουργού που θα καθορίσουν την επιλογή της μεθόδου, θα προσδιορίσουν τις θεραπευτικές προσδοκίες και θα εξασφαλίσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.